22 Ocak 2017 Pazar

çocuğa bakan kişi *

-..... Gün boyunca anne babayı görmek, gözden kaybolsalar bile tekrar ortaya çıkmaları bebeğin dünyasında güven duygusunun ilk temelini oluşturur.  Hatta ilk yıllarda anne yoksa ya da çalışıyorsa bakan kişinin sık sık değişmemesi, eğer mümkünse aynı kişi olması önerilir.

-Çocuk büyüdükçe anne babasıyla birlikte olduğu saatler ve
geçirilen zamanın kalitesi önemli olmaya devam eder. ... ..
-Hareketli oyunlar erkek çocukların fıtratında vardır. Az çok farklılıklar göstermekle birlikte genellikle erkek çocuklar kavga ediyormuş gibi hareketli ve yüksek sesli oynamayı tercih ederler.
-Annesi tarafından erkeksi hareketliliği kaba ve sert bulunan, bu konuda devamlı uyarı alan bir erkek çocuk, zamanla daha sakin, sessiz bir tutum benimseyecektir. Hareketli oyunların tehlikeli olduğuna inanacak, belki de kendini farkında olmadan ikna edecektir.
-Diğer erkek çocukları kaba ve tehlikeli bulduğu için onlarla oynamak yerinekız çocuklarıyla oynamayı tercih edecek, kendi cinsiyetinden arkadaş edinmek konusunda zorluk yaşayacaktır.
-Çocukların her iki cinsten de arkadaş edinmesi gayet doğaldır. Fakat sürekli kızlarla oynamayı tercih eden , erkek çocuklarını tehlikeli ve aşırı hareketli bulan , ilk izlenimlerin etkisi çok fazladır. onlarla oynamayı tercih etmeyen  bir erkek çocuk üzerinde düşünmek gerekir. Bu yüzden erkek çocuğun babaya yakın olması, onunla vakit geirmesi özelikle cinsel kimlik gelişimi bakımından önemlidir. ... ..

-Bir kız çocuğu için baba hayatındaki ilk erkek ssimgesidir. Onunla erkekler arasındaki mesafeyi nasıl koruyacağını, erkeklerin duygularının ve tepkilerinin nasıl olduğunu öğrenir. Eş seçimi de dahil olmak üzere erkeklerle ilişkisinde babaya dair ilk izlenimlerin etkisi çok fazladır.

*Kızları Kız Gibi Erkekleri Erkek Gibi Yetiştirmek – Banu Yaşar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder