16 Nisan 2017 Pazar

Babalar oğullarını yetiştirirken neler yapabilir? *

-... .. Erkek çocuklar fiziksel olarak aktif olmayı ve babalarıyla eğlenmeyi severler. Babalarına sarılmak, onunla güreşmek isterler. Babaya o büyük, koca dünyadaki macera ve keşiflerinde eşlik etmek isterler. Babanın hayatıyla ilgili hikâyeler duymak, onun arkadaşlarıyla tanışmak ve
nasıl para kazandığını görmek isterler.
-Babanın onlara bir şeyler öğretmesini severler. Eğer baba balık tutmayı ya da tamirat yapmayı bilmiyorsa da beraber öğrenmelidirler.
-Çocuklar sadece onlara dediklerinizi değil tavırlarınızı da öğrenirler. Sizi izleyerek öğrenirler. Annelerinize gösterdiğiniz sıcaklık, yaptığınız iltifatlar, verdiğiniz öpücükler hep aklına kazınır.Annesine saygılı davranmanız çok önemlidir.Oğlunuz bu şekilde hem kadınlara zarar verilmemesini gerektiğini, hem de bir erkeğin sakin bir şekilde bağırıp çağırmadan tartışabileceğini, hem karşı tarafı dinleyip hem de kendi fikirlerini anlatabileceğini öğrenmektedir.
-Oğlunuz sizi ve diğer erkekleri gözlemleyerek duygular hakkında pek çok şeey öğrenir. Sizi dört temel duyguyu yaşarken  görmesi gerekir.
ÜZÜNTÜ: Birisi öldüğünde ya da hayal kırıklığınauğradığınızda üzüntünüzü açıkça belli edin.
ÖFKE: Adaletsiz ya da yanlış bir şey yaşadığınızda öfkenişzi saklamayın ama abartmayın da.
MUTLULUK: Her şey yolunda giderken ne kadar mutlu olduğunuzu sık sık belirtin.
KORKU: Bir tehlike durumunda güvensislik yaratmayacak bir şekilde korkularınızı dile getirin.
-Unutmayın, çocuklar duygularımız olduğunu görmelidirler; duygularımız tarafından esir alındığımızı değil. ... .. Erkekler üzgün, korkmuş ya da mutlu olduklarında kızmış gibi davranırlarsa bu çocukların kafasını epeyce karıştıracaktır.

*Kızları Kız Gibi Erkekleri Erkek Gibi Yetiştirmek – Banu Yaşar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder