4 Aralık 2014 Perşembe

Babasız çocuklarda davranış bozuklukları görülüyor *

-“Günlük işlerinin telaşı işte, çocuklarla yeterince ilgilenemiyoruz” bahanesine sığınan babaların çocuklarında genellikle aynı davranış sapmalarına rastlıyoruz. Babasız (babası olduğu halde babasız)
büyüyen
çocuklar, genelde bir istikamet tutturmakta zorluk
çekiyorlar. Güçsüz ve dirayetsiz oluyorlar. Aldıkları bir kararı, kırk kere gözden geçiriyor, başarısızlık karşısında hemen hayal kırıklığına uğruyorlar. Sözlerine genelde güven olmuyor. Bir gün şöyle, bir gün böyle görünüyorlar.
-Özellikle kız çocuklarına babalık yapmakla görevli babalara seslenmek gerekirse “Aman kızlarınızı ‘iş, güç işte’ diyerek ihmal etmeyiniz!” Çünkü bir kız çocuğunun babadab alacağı hisler çok özeldir. Kız çocuğu kendi zayıf yanlarının en büyük destekçisi olarak babayı gördüğü için baba, kız çocukları açısından çok önemlidir. Örneğin bir babanın kızının saçlarını okşaması, onu kucağına yatırması ve saçlarını taramasıyla ona verdiği pozitif enerjiyi, çocuk başka hiç bir yerden alamaz. Babasının yanında olduğunu hissettiği anlardaki huzurun boyutu hiçbir şey ile ölçülemez. Baba yokluğu ile büyüyen kız çocuklarında görülen en yaygın davranış bozukluğu, “sığınma ihtiyacı”ndaki doyumsuzluk ve/veya iç dünyadaki huzursuzluk, hırçınlıktır. ... ...
-İhmale uğrayan çocukları kurtlar kapar sokaklarda, ... ..

*Çocuk terbiyesinde doğru bilinen yanlışlar – Adem Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder