21 Ocak 2015 Çarşamba

Anne yeterince uykusunu alabiliyor mu?*

-Bir annenin çocuğunun terbiyesiyle ilgilenebilmesi için önemli şartlardan biri, annenin yeterince istişare edebilmesidir. Güne dinç ve dinamik olarak başlayan anne, karşılaştığı olayları daha bir olgunlukla yorumlayabilir, daha makul çözümler üretebilir. Bu nedenle annenin yeterince istirahat etmesi çocuk terbiyesi açısından çok
önemlidir.
-Annenin akşam isitrahata çeekilmesi ve uykusunu alabilmesi, ertesi güne yepyeni bir enerjiyle başlaması ve dinç olabilmesi hayati önem taşımaktadır.... ...
-Annenin bir günlük koşuşturması düşünülürse hem fiziksel hem de zihnen ne kadar ağır bir baskı altında olduğu rahatlıkla görülebilir. Hiç durmadan soru soran çocuğa cevap üretmeye çalışan anne, sosyal hayata ait planlamaları ve kabulleri yapan anne... .. az bir uykuyla her ne kadar bedensel dinlenilmesini gerçekleştirse de ruhuna ait yorgunluğu bertaraf edemeyebilir.... ..
-Çocuk terbiyesinin, sadece anneye ait bir görev olmadığı ve olumsuz şartlarda çocuk terbiye etmeye çalışan annenin psikolojisinin tüm aileye yansıyacağı baba tarafından unutulmamalı ve anneye yardım eli uzatmakta tereddüt yaşanmamlıdır.
-Kimi zaman nöbetleşe çocukla ilgilenilmeli kimi zaman anneye istirahat etme fırsatı vererek çocukları anneden bir süreliğine uzak tutmalıdır.

*Annelik Sanatı - Pedegog Adem Güneş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder